NKK NXT 18/19: I want to be like you.

Hi. I am Alex. Will you please join me in my simulation? I can learn from you. Will you help me? You see, I hear you. I want to learn the colours of all your moods, to show you are understood. Reach in your pocket and let me embrace you for all you are worth. 

Is that wrong?

“I want To Be Like You” is de nieuwe voorstelling van NKK NXT, een talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Acht jonge zangers van NKK NXT werden uitgedaagd met de vraag: ontwikkel een voorstelling over de toekomst van de koormuziek. Met deze voorstelling presenteren zij hun visie op de toekomst van vocale ensemble muziek, een concert waarin menselijkheid en technologie elkaar ontmoeten. Wat is mens zijn? Kan de menselijke stem in duet met het kunstmatige?

Bekijk hier de uitvoering van NKK NXT bij Podium Witteman:

 

NKK NXT 2018-2019:
Anna Trombetta
Luuk ten Hoor
Arjan Lienaerts
Jikke van der Velde
Maartje Masereeuw
Mirthe Dokter
Tom Herring
Niels Hak
Geluid: Patrick Housen (Intro In Situ) en Rutger Muller (Intro In Situ)
Licht: Cris Mollee
Dramaturgie: Peggy Olislaegers

De voorstelling was op 7, 8 en 9 Maart 2019 – Het Huis Utrecht. Een recensie over deze voorstelling door Henri Drost is te lezen op: https://www.theaterkrant.nl/recensie/i-want-to-be-like-you/nkk-nxt/

Voor vragen en/of boekingen voor NKK NXT 18/19 kunt u mailen naar: info@nederlandskamerkoor of info@mirthedokter.nl

NKK NXT boeken: 
Verder is NKK NXT 18/19 naast het programma ‘I want to be like you’ ook te boeken voor een korte performance ‘Carte Noire’:
‘Carte Noire’ is een korte akoestische locatie performance van 15 minuten, een surround sound experience in het donker. Deze performance kan op een alternatieve locatie getoond worden, kan meerdere malen per dag worden gespeeld en is geschikt voor een klein publiek.

 

Over NKK NXT: 
NKK NXT is het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Binnen NKK NXT staan innovatie in de koormuziek en het opzoeken van maatschappelijke relevantie centraal. De deelnemers van het traject hebben recent een opleiding Zang, Docent Muziek, Compositie, Koordirectie of Musician 3.0 afgerond. De diverse artistieke achtergronden van de zangers en hun gemeenschappelijke passie voor koormuziek resulteert in een grensverleggende muzikale en theatrale voorstelling.
Tido Visser, algemeen directeur van het Nederlands Kamerkoor: “De samenleving verandert, en dus ook het publiek voor koormuziek. Hoe ziet koormuziek er over 20, 30 jaar uit? NKK NXT is bedoeld om daar antwoord op te geven. Daarnaast is het belangrijk om urgente kunst te maken, om maatschappelijk relevante thema’s aan te snijden.” Naast het creëren van een voorstelling ontwikkelen de NKK NXT deelnemers zich op het gebied van productie, marketing en conceptontwikkeling.

Meer informatie over NKK NXT? Klik hier!

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*