NKK NXT 21/22

NKK NXT 21/22: ensemblezangers van de toekomst

Het Nederlands Kamerkoor maakt impact: met innovatieve programmering, onverwachte samenwerkingspartners en een relevant artistiek verhaal. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan het opleiden van jong talent. In oktober 2021 ging alweer de vijfde lichting trainees aan de slag om een eigen voorstelling te ontwikkelen.

De jonge talenten presenteerde eind april hun voorstelling: Re:quiem aan het publiek. De zangers breken in Re:quiem met tradities van herdenking en creëren een levend requiem, een ode aan eind én een nieuw begin. De traditionele dodenmis wordt in de handen van de zeven zangtalenten een zevendelige verkenning van thema’s als afscheid en hoop langs eeuwen aan muziek, van Tomas Luís de Victoria tot Meredith Monk. Met fysieke en vocale improvisaties voorzien ze muziek en uitvoering van nieuw leven, zoekend naar nieuwe wegen in ensemblezang. Het requiem wordt niet alleen menselijker, maar ook herkenbaar: een zoektocht naar overtuigingen.

Op de hoogte blijven? Volg NKK NXT op Facebook en Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Nederlands Kamerkoor!

In het magazine van het Nederlands Kamerkoor stellen de jonge talenten zich voor. Lees het item in het magazine van het Nederlands Kamerkoor!

NKK NXT 21/22

Anna-Julia David (Verenigd Koninkrijk)
Marthe Koning (Nederland)
Marie van Luijk (België)
Eva Modic (Slovenië)
Dean Parker (Verenigd Koninkrijk)
Juncai Zhang (China)
Christian Beutel (Duitsland)

 

NKK NXT Nederlands Kamerkoor

NKK NXT 21/22 tijdens een van de repetities

Meer informatie over NKK NXT

Je kan meer informatie vinden over NKK NXT op de algemene informatiepagina!

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*