NKK NXT 22/23

Nederlands Kamerkoor en Rosa Ensemble
Voor NKK NXT werkt het Nederlands Kamerkoor in seizoen 22/23 samen met het Utrechtse Rosa Ensemble. De jonge zangtalenten van NKK NXT maken als onderdeel van hun traineeship een bijzondere voorstelling als coproductie tussen het Nederlands Kamerkoor en Rosa Ensemble. De voorstelling Minaminotori vernoemd naar het afgelegen Japanse koraaleiland Minami-no-Tori-shima waar onlangs meer dan 16 miljoen ton zeldzame metalen werden gevonden, gaat over de zoektocht van de moderne mens naar een nieuwe heilige graal: zeldzame metalen die nodig zijn voor telefoons, computers en elk ander ‘slim’ apparaat met computer chips. In Minamitori stellen NKK NXT en Rosa ensemble vragen centraal over menselijke gierigheid, overmoed en zelfdestructie.

Leden van NKK NXT 22/23:

Emily Pahlawan Collinson (Verenigd Koninkrijk/Irak)
Olga Grammatikopoulou (Griekenland)
Maria Eichler (Duitsland/België)
Sean Bell (Noorwegen/Schotland)
Ishtar Bakhtali (NederlandSuriname)
Maryana Golovchenko (Oekraïne/Nederland)
Iolaysa Braga Tavares (Nederland/Kaapverdië)
Alba Roorda Martinez (Nederland/Spanje)

Wat is NKK NXT?

NKK NXT is het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor investeert in de ontwikkeling van jonge zangtalenten via een tijdelijke aanstelling als trainee, coaching vanuit de organisatie en zangers van het Nederlands Kamerkoor zelf en begeleiding van culturele professionals op het gebied van o.a. podium presentatie, choreografie en artistieke ontwikkeling – vaardigheden en skills die onmisbaar zijn voor aanstormende artiesten. NKK NXT is een brug tussen de net-afgestudeerde zanger of maker en het professionele werkveld: een kans om ervaring op te doen in de culturele sector, maar ook om te experimenteren, nieuwe verbindingen aan te gaan en een eigen artistieke visie te ontwikkelen.

De leden van NKK NXT experimenteren, onderzoeken en creëren rondom de vraag ‘wat is ensemble zang van de toekomst?’ In dit process worden ze geholpen door experts in het veld waaronder leden en werknemers van het Nederlands Kamerkoor en ervaren coaches in dans, theater en podiumkunst. Dit jaar worden de leden van NXT verder uitgedaagd in het uitdiepen van hun vaardigheden binnen de samenwerking met het gevestigde experimentele muziek collectief ‘Rosa Ensemble.’

“NKK NXT gave me the opportunity to investigate what I can do as a singer to contribute to my vision of a better society” – Merel Wentink (NKK NXT 20/21)

In de afgelopen jaren heeft het succes van het traject zich ruimschoots bewezen en resulteerde het traject in prachtige voorstellingen en nieuwe wegen om te bewandelen binnen de koormuziek – zo verkende NKK NXT 20/21 het grensvlak tussen klassieke muziek en pop in een tournee  WILDERNIS, een voorstelling van Wende Snijders. Eerdere lichtingen maakten voorstellingen over thema’s als burn-outs, artificiële intelligentie en vrouwelijke kracht. Oud-trainees zijn inmiddels werkzaam als theatermaker, dirigent of zingen in professionele ensembles.

Praktische info
Als je wordt aangenomen krijg je een tijdelijke aanstelling als trainee bij het Nederlands Kamerkoor van half oktober tot eind mei. De belasting tijdens de weken zal verschillen per week, maar komt gemiddeld neer op twee dagen per week – de aanstelling is dan ook 0,4fte. Deze functie is ingeschaald in de CAO Muziekensembles op schaal 4, trede 0.

De start van het traineeship zal zijn op 17 oktober, waarna er een wisselend aantal dagen per week wordt gewerkt tot de première van Minaminotori eind mei. Er worden nog een aantal voorstellingen gepland na de première – de betaling die hier tegenover zal staan is gelijkwaardig aan de betaling tijdens het traineeship zelf.

De deadline voor sollicitaties voor NKK NXT 22/23 is voorbij. Heb je vragen over je sollicitatie? Neem dan contact met ons op via nxt@nederlandskamerkoor.nl.

Vragen?
Heb je vragen over het NKK NXT-traject of deze vacature? Neem dan contact op met Imre Ploeg, artistiek leider NKK NXT via nxt@nederlandskamerkoor.nl.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*