NKK NXT – Koorzangers van de toekomst

Op zoek naar informatie over de voorstelling van NKK NXT 19/20 – VALLEN & OPSTAAN? De voorstelling is uitgesteld vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Kijk hier voor de nieuwe voorstellingsdata en om kaarten te kopen!

GEZOCHT: DE ENSEMBLEZANGER VAN DE TOEKOMST

Het Nederlands Kamerkoor maakt impact: met innovatieve programmering, onverwachte samenwerkingspartners en een relevant artistiek verhaal. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan het opleiden van jong talent. Komend seizoen werken we daarvoor samen met de fenomenale muziektheaterspecialist Wende Snijders. Jij kan deel worden van dit verhaal, want wij zoeken nieuw talent!

 

NKK NXT

Wil jij je ontwikkelen als dé ensemblezanger van de toekomst? Wil je samen met Wende op tour langs de belangrijkste poppodia en festivals? Maak als NKK-NXT-trainee samen met je collega’s een eigen relevant concertprogramma, onder begeleiding van professionals van het Nederlands Kamerkoor. Ontwikkel je skills op het gebied van samenzang en stemgebruik, maar ook van conceptontwikkeling, productie en marketing. En werk als ensemblezanger in de voorstelling van Wende.

 

 

Wie ben jij?

Je bent een goede zanger, recentelijk afgestudeerd aan het conservatorium (of een andere relevante opleiding) en hebt affiniteit met het zingen van klassieke muziek, maar ook ervaring met het zingen van andere stijlen, zoals jazz en pop. Je bent een performer; je hebt affiniteit met theater en zin om je presence op het podium verder te ontwikkelen.

Daarnaast wil je meer. Je hebt een boodschap die je met jouw kunst wilt overbrengen. Je bent op zoek naar een eigen stem, en je wilt een nieuw publiek meenemen in jouw verhaal. Je werkt met enthousiasme, bent een doorzetter en legt de lat hoog. En je wilt naast je muzikale – ook je creatieve en organisatorische talent verder ontwikkelen.

 

Wat ga je doen?

Van oktober 2020 tot maart 2021 vorm je een vocaal ensemble met de andere trainees, waarmee je een eigen relevante muziekvoorstelling ontwikkelt. Zangers, dirigenten, een choreograaf en artistieke visionairs begeleiden je in het ontwikkelen van een relevant verhaal, waarmee je een breed publiek probeert te bereiken. Zo onderzoek je welke plek ensemblezang kan innemen in de 21e eeuw en welke rol jij daarin wilt spelen.

Ondertussen ga je samen met Wende het avontuur aan om jezelf verder te ontwikkelen als allround performer. Met een hart voor verhalen en vernieuwing versmelt Wende muziek, visueel design en podiumspektakel tot zinnenprikkelend totaaltheater. Haar eigenzinnige ideeën en consequente topkwaliteit leggen de lat steeds hoger, wat Wende één van de meest opzienbarende artiesten van Nederland maakt. In de loop van 2021 reis je samen met Wende door het hele land, als integraal onderdeel van haar nieuwe tournee. De voorstelling speelt bij de breedste vorm van podia; van theaters tot poppodia, festivals en bij locatietheaters.

Lees meer over de invulling van het traineeship

 

Wat bieden wij je?

  • Een traineeaanstelling van 0,4 fte van oktober t/m maart op basis van de CAO toneel & dans
  • Een unieke kans om als jonge professional onderdeel te zijn van de tour van Wende, die zal plaatsvinden in februari, april, mei, juni en september 2021
  • Intensieve coaching door professionals van het NKK & Wende
  • Vrijheid om samen met 7 andere trainees een eigen verhaal te creëren

 

Hoe meld je je aan?

Stuur je CV en een motivatiebrief naar nkk-nxt@nederlandskamerkoor.nl. Beschrijf in de motivatiebrief tenminste de volgende aspecten:

  • hoe zie jij de rol van (koor)zang in de 21e eeuw? Hoe zou het genre zich moeten ontwikkelen?
  • wat vind je belangrijk in de wereld en hoe wil jij als kunstenaar je bijdrage leveren?
  • welke kwaliteiten wil je inbrengen in NKK NXT 20/21 en de samenwerking met Wende?

 

De deadline voor aanmeldingen is nu gesloten. Heb je je aangemeld en heb je tussentijdse vragen? Bel Imre Ploeg (artistiek coördinator talentontwikkeling NKK) op 06-38010062 of mail naar nkk-nxt@nederlandskamerkoor.nl.

 

 

NKK NXT is ontwikkeld i.s.m.

en wordt mede mogelijk gemaakt door

  

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid