Masterclasses en Zingdagen

Regelmatig organiseert het Nederlands Kamerkoor Zingdagen en Masterclasses. Samen met andere koorliefhebbers en onder leiding van zangers van het Nederlands Kamerkoor werkt u aan geselecteerde koorstukken, of duikt u dieper in het repertoire dat het Nederlands Kamerkoor tijdens een concert laat horen. Vaak wordt dit georganiseerd in samenwerking met een zaal waar het Nederlands Kamerkoor optreedt.

Een keer per jaar organiseert het Nederlands Kamerkoor de jaarlijkse landelijke Zingdag: een dag vol koorzang, waar iedereen zich voor aan kan melden en u intensief werkt met een zanger van het Nederlands Kamerkoor uit uw stemgroep, en onder leiding van een gastdirigent een programma instudeert. Een unieke kans om te leren van én te zingen met de doorgewinterde experts van het Kamerkoor.

We hebben helaas moeten besluiten de Zingdag 2020 (gepland op 3 oktober 2020) in de oorspronkelijke vorm niet te laten plaatsvinden. Met de huidige maatregelen is het niet haalbaar om met grote groepen mensen samen te zingen zonder te veel afbreuk te moeten doen aan de beleving van de dag. Dat spijt ons zeer. In plaats van de Zingdag zijn we een aantal alternatieven aan het ontwikkelen rondom de concerten met aangepaste programmering in het najaar. We houden u op de hoogte via berichten in de nieuwsbrief. Blijft u vooral ook regelmatig kijken op onze website.