Van Gogh in Me en Aangenaam Klassiek 2022

20 september 2022

Weinig kunstenaars spreken zo tot de verbeelding als Vincent van Gogh en Gustav Klimt. Voor Aangenaam Klassiek 2022 werken het Nederlands Kamerkoor en het Van Gogh Museum samen om de werken van de twee kunstenaars te verbinden met muziek en met elkaar. In het geschenk bij Aangenaam Klassiek 2022 vertelt het Nederlands Kamerkoor het verhaal over zijn innovatieve concertervaring Van Gogh in Me, die vanaf 11 november op tournee gaat. Het Van Gogh Museum, waar vanaf 7 oktober de tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt te zien is, vult het boek aan met achtergrondinformatie over de levens en werken van de twee schilders. Daarnaast levert het Nederlands Kamerkoor een cadeau-cd bij de geschenkset met hoogtepunten uit de 85-jarige geschiedenis van het koor.

De basis van Aangenaam Klassiek blijft de 2 compilatie-cd’s die samengesteld zijn uit nieuwe en bestaande klassieke muziek releases. De achterliggende titels worden gedurende de campagne van 23 september 2022 t/m 31 januari 2023 met korting aangeboden. Elke Aangenaam Klassiek bevat een cadeaukaart t.w.v. € 5,- die gelijk ingewisseld kan worden bij aankoop van een van de achterliggende titels. De geschenkset van Aangenaam Klassiek 2022 kan worden besteld via de site van Aangenaam Klassiek.

 

Van Gogh in Me door het Nederlands Kamerkoor
Van Gogh in Me is een vernieuwend audiovisueel spektakel van het Nederlands Kamerkoor waarin kunstwerken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt tot leven komen op muziek van grote Romantische componisten als Debussy, Mahler en Strauss. Speciaal ontwikkelde algoritmes leerden van de schildermethodiek van Van Gogh en Klimt en laten de kunstwerken live reageren op de klanken van het Nederlands Kamerkoor en op de emotionele beleving van zangers en publiek. Van Gogh in Me beleeft op 13 november 2022 in Koninklijk Theater Carré zijn Nederlandse première en gaat daarna op tournee door Nederland. De gelijknamige cd met werken uit de voorstelling (Van Gogh in Me, Alpha Classics) is van 23 september 2022 t/m 31 januari 2023 als onderdeel van de Aangenaam Klassiek-actie ook met korting te bestellen.

 

 

Tentoonstelling Van Gogh Museum: Golden Boy Gustav Klimt
Gustav Klimt (1862 – 1918) is wereldberoemd vanwege zijn schilderijen met goud en decoratieve ornamenten, zijn universele symboliek en zijn afbeeldingen van sterke vrouwen. Maar waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse…  in het Van Gogh Museum biedt de bezoeker de unieke kans om het werk van Klimt te midden van zijn talrijke inspiratiebronnen te zien.

Voor Aangenaam Klassiek stelde het Van Gogh Museum achtergrondinformatie samen over de levens en werken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt. De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt is te zien in het Van Gogh Museum van 7 oktober t/m 8 januari.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*