Stefan Berghammer - Tenor

Stefan (1970) is afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk. Hier studeerde hij schoolmuziek, zangpedagogiek, piano en trombone. In Londen behaalde hij aan de Royal Academy of Music zijn diploma solozang.

Kijk en luister naar Stefan
Stefan Berghammer  - Tenor

Stefan is een veelgevraagd solist voor de oratoria en cantates van J.S. Bach. Zijn opera- en concertrepertoire reikt van Renaissance tot Hedendaagse muziek. Hij is lid van het in renaissancemuziek gespecialiseerde Huelgas Ensemble. Stefan hoort bij een groep zangdocenten die de methode van Maestro David Jones aanhangt en heeft deze techniekmethode gecombineerd met verschillende soorten lichaamsoefeningen. Zo heeft hij een nieuwe aanpak voor een zangopleiding ontwikkelt.

Prijzen

Hij heeft de Elena Gerhard Liederprijs in Londen gewonnen en heeft met het Huelgas Ensemble in de laatste jaren een groot aantal muziekprijzen gewonnen, waaronder: de Edison Klassiek Prijs 2007, de Echo Klassik Preis 2010, de Clef de Mois Resmusica 2014, Diapason D’or 2014, Choc de Classica 2014, Preis der deutschen Schallplattenkritik 2014 en de Diapason d’Or de l’Année 2014.

Stefan Berghammer woont in Almere en geeft naast zijn werkzaamheden als concert- en ensemblezanger zanglessen in zijn studio in Almere. Stefan vindt het verder leuk om te werken aan RC-modelbouw (vliegtuigen en functiemodellen). Hij heeft hier een YouTubekanaal over genaamd Steve Mountainhammer.

Stefan maakt sinds 1998 deel uit van het Nederlands Kamerkoor

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte