Educatie & participatie

Het Nederlands Kamerkoor speelt een prominente rol in de Nederlandse korensector en investeert in het in stand houden en verder ontwikkelen van de koorcultuur. Daarnaast biedt het Nederlands Kamerkoor ruimte voor het opleiden en begeleiden van jonge talentvolle zangers en makers in verschillende talentontwikkelingsprogramma’s. Op deze pagina vind je informatie hoe ook jij kunt meezingen met het Nederlands Kamerkoor.

Zing mee
Educatie & participatie

Wij vertellen door te zingen. Wij geloven dat wij de kwetsbaarheid van de stem kunnen omzetten in een krachtige manier om mensen te raken en te verbinden. Daarom willen we niet niet alleen óp het podium om te zingen voor ons publiek, maar nodigen het publiek graag uit, om naast ons te staan, om in gesprek te gaan en mee te zingen. Wij kijken om ons heen, naar de koorsector als totaal en participeren in verschillende projecten om de volgende generatie koorzangers op te leiden.

Educatie

De koorgeneratie van de toekomst. Daar zet het Nederlands Kamerkoor zich op verschillende manier voor in. Naast ons programma NKK NXT werken wij bijvoorbeeld samen met het jongerenkoorproject YARA en organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met ons de Masterspecialisatie Ensemblezang. 

Lees Meer
Educatie

NKK NXT

Met ontwikkelingstraject NKK NXT, worden getalenteerde jonge vocalisten opgeleid tot professionals van de toekomst en krijgt nieuw zangtalent de kans om te experimenteren met nieuwe vormen van koormuziek. Elk jaar vindt een nieuw traject plaats, waar ruimte is voor 8 zangers om hun eigen concert te creëren.

Lees Meer over NKK NXT

Participatie

Er is geen betere manier om dicht op het Nederlands Kamerkoor te komen dan tijdens een van onze participatie evenementen. Je kunt een kijkje in de keuken nemen van het repetitie proces, of zelfs meezingen met zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Lees meer
Participatie
Fotograaf: Niels Knelis

Prachtige dag, met heel veel blije zangers!

Hanny - SPOT Zingdag 2022

Was een topdag!Veel geleerd van jullie waarvoor dank!

Monique - SPOT Zingdag 2022

Wat een fantastische zangdag!

Mart - SPOT Zingdag 2022
Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte