Participatie

Het Nederlands Kamerkoor speelt een prominente rol in de Nederlandse korensector en investeert in het in stand houden en verder ontwikkelen van de koorcultuur. Het optreden, wat je als toeschouwer tijdens een concert in de zaal ziet is altijd het resultaat van een intensief proces van studeren en repeteren. Je krijgt niet vaak de gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen van het Nederlands Kamerkoor, maar een aantal keer per jaar openen we graag onze deuren en kan je zelf meezingen met zangers van het Nederlands Kamerkoor. 

Zing mee met het Nederlands Kamerkoor

Ineens sta je met chef-dirigent Peter Dijkstra tegenover je, of sta je naast een van onze koorleden te zingen. Je krijg tips en trucs mee, of ervaart de intensiteit van repetities van het Nederlands Kamerkoor. Meerdere keren per jaar openen wij onze deuren voor koren, zangers en liefhebbers. Dé perfecte gelegenheid om een kijkje in de keuken van ons koor te nemen en zelfs mee te kunnen zingen met onze zangers. Dichterbij die schitterende stemmen kun je niet komen.

Lees Meer
Zing mee met het Nederlands Kamerkoor
Fotograaf: Niels Knelis

Was een 🔝dag!Veel geleerd van jullie waarvoor 🙏

Monique

"Prachtige dag, met heel veel blije zangers!"

Hanny

"Het was geweldig om mee te doen, samen met bijna alle andere leden van Vivavox!"

Ettie

Contextprogrammering

Met onze programma's willen we actuele en urgente verhalen vertellen. Op het podium maar ook daarbuiten. Met inleidingen, interviews en ontmoetingen tussen publiek en artiesten bieden we een context aan de voorstelling die de ervaring voor concertbezoekers verrijkt.

Lees Meer
Contextprogrammering

"Wat was het prachtig, de uren zijn voorbij gevlogen, geweldig dat ik hier bij mocht zijn! Dank jullie zeer en ik kijk uit naar het concert."

Gwen

"De repetitie was één groot gebed. Roerend te weten hoe dichtbij het programma bij veel zangers komt. 🙏 ❤"

Jules

"Genoten van de openbare repetitie in Utrecht."

Wilma

Openbare Repetities

Net als voor het koor is een openbare repetitie voor jou als toeschouwer dé perfecte voorbereiding op het concert en is dé gelegenheid om het Nederlands Kamerkoor echt aan het werk te zien.

Kom ook kijken
Openbare Repetities

YARA

Het Nederlands Kamerkoor ondersteunt dirigent Rohan Poldervaart in de ontwikkeling van een divers Utrechts jongerenkoor onder de naam Yara. Yara gaat over meerstemmigheid in de breedste zin. Een koor dat uitdraagt dat zingen voor ons allemaal is. Wij willen als NKK anderen en onszelf de kans geven te luisteren naar hun verhalen, hun geluid. Het koor als metafoor voor een verbonden samenleving. 

In tegenstelling tot de meeste buitenschoolse jeugdkoren, is Yara een koor zonder auditie. Iedereen die hun stem wil laten horen is welkom. Yara onderscheidt zich bovendien omdat het proces minstens even belangrijk is als het resultaat. De groep kiest haar eigen onderwerpen, schrijft haar eigen teksten en composities. 

In november 2023 vond het eerste project van YARA plaats in ZIMIHC Wittevrouwen. In drie zondagen maakte de groep olv Rohan Poldervaart een eigen nummer en filmden ze een videoclip.

Doe mee aan Yara
YARA
Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte