Vacature NKK NXT 24/25

Het Nederlands Kamerkoor zoekt trainees! 

We zoeken makende zangers (M/V/X) die affiniteit hebben met theater en dans. 

Heb je (klassieke) zang gestudeerd, maar wil je meer doen dan alleen zingen op het podium? Voel je je thuis in een breed repertoire, maar wil je je improvisatievaardigheden (verder) ontwikkelen? Of misschien wil je meer leren over creatieve processen en artistieke creatie? Heb je een kunstopleiding gedaan en grote affiniteit en ervaring met (ensemble)zang? Solliciteer dan nu voor een van de plekken van NKK NXT 24/25, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Zangers van de toekomst

Het Nederlands Kamerkoor biedt komend concertseizoen acht traineeplekken aan talentvolle jonge zangers die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière en zich niet alleen verder willen ontwikkelen als ensemblezanger, maar ook als creatief denker en kunstenaar. Trainees bij NKK NXT 24/25 krijgen een tijdelijke aanstelling aangeboden bij het Nederlands Kamerkoor en krijgen de kans om te leren, te experimenteren en te creëren.  

Naast de tijd die je besteedt aan het ontwikkelen van deze productie, word je gecoacht door staf en zangers van het Nederlands Kamerkoor en door verschillende toonaangevende experts op gebieden als ensemblezang, improvisatie, artistieke visie en podiumpresentatie – vaardigheden die je in staat stellen om de toekomst van koormuziek vorm te geven.

 Zangers van de toekomst

Wat ga je doen?

Je wordt co-creator in een nieuwe coproductie van het Nederlands Kamerkoor. We werken komend seizoen samen met NITE, Club Guy & Roni, HIIIT en Asko Schönberg aan de nieuwe productie Nachtwacht met componist Luke Dean. Nachtwacht is een typische NITE voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Met een cast ruim 20 van muzikanten, dansers en acteurs is Nachtwacht een grote voorstelling over de kleine, persoonlijke momenten die voor ons allemaal herkenbaar zijn.  

Naast de tijd die je besteedt aan het ontwikkelen en creëren van deze productie, word je gecoacht door leden en staf van het Nederlands Kamerkoor en door verschillende andere toonaangevende experts op gebieden als ensemblezang, improvisatie, creatief denken en podiumpresentatie – vaardigheden die je in staat stellen om de toekomst van koormuziek vorm te geven. 

Bekijk vorige lichtingen van NKK NXT
Wat ga je doen?

Praktische info 

Als je wordt aangenomen krijg je een tijdelijke aanstelling als trainee bij het Nederlands Kamerkoor van begin oktober 2024 tot eind mei 2025. De belasting tot en met de première zal verschillen per week, maar komt gemiddeld neer op twee dagen – de aanstelling is dan ook 0,4 fte. Deze functie is ingeschaald in de CAO Muziekensembles op schaal 4, trede 0. Direct aansluitend op de première volgt een tour met circa 25 voorstellingen. Voor deze voorstellingen ga je omhoog naar schaal 4, trede 2. Daarbij ontvang je een reiskostenvergoeding voor verplaatsing van je woonplaats (in Nederland) naar de werklocatie(s), welke voornamelijk in Utrecht en Groningen zullen zijn. Bij uitnodiging voor de live audities ontvang je een gedetailleerd schema voor de hele periode. 

De deadline voor sollicitaties voor NKK NXT 24/25 is maandag 3 juni 12.00 2024. Uiterlijk 7 juni hoor je of je door bent naar de tweede ronde. De live audities zijn op donderdag 13 en vrijdag 14 juni 09:30-16:00 uur in Utrecht. 

Let op: Wanneer je niet in Nederland woonachtig bent en/of niet in de mogelijkheid in dienstverband te treden binnen Nederland vragen wij je dit direct bij je auditie aanmelding aan te geven. In het geval van een succesvolle auditie zullen we dan in overleg met jou de bijkomende logistieke en administratieve kwesties bespreken en proberen op te lossen, maar we kunnen hier van tevoren geen garanties in geven. 

Sollicitatieprocedure

Er zijn twee auditierondes. In de eerste ronde vul je een formulier in, waarin we je vragen te reflecteren op je leerwensen, je visie op het werkveld en de kwaliteiten die je wilt inbrengen in het traineeship. Aan het eind van het formulier vragen we je ook twee bestanden te uploaden: je CV en een video (maximaal 5 minuten) waarin je jezelf vocaal/muzikaal presenteert. Wat je zingt is aan jou, kies iets dat dichtbij je eigen ervaring en opleidingsachtergrond ligt en waarin we je stem goed kunnen horen. Je kunt eventueel een korte introductie geven op wat je gaat zingen. Het staat je vrij creatief om te gaan met de opdracht, bijvoorbeeld met het insturen van een eigen compositie of het laten zien/horen van andere (artistieke) kwaliteiten. 

Uit de aanmeldingen maken we een selectie voor de live audities (tweede ronde) op donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2024 (in Utrecht). Je wordt voor één van de twee dagen uitgenodigd. In de tweede ronde krijg je samen met andere kandidaten workshops in ensemblezingen, improviseren en theatraliteit. Daarnaast bereid je een solo van 5 min voor om te performen voor de commissie en mede-auditanten. In deze soloperformance mag je live laten zien en horen wat jij wilt. Verras ons! 

Via onderstaand formulier kun je solliciteren voor een van de 8 plekken. 

Heb je vragen over het NKK NXT-traject of deze vacature? Neem dan contact op via nxt@nederlandskamerkoor.nl

1085

Meld je hier aan

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte