Eline Welle - Alt

Mezzosopraan Eline Welle begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd met pianoles. Ze won meerdere concoursen en op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste pianoconcert met orkest op tournee in Frankrijk. Haar eerste ervaring met zang was in het Nationaal Kinderkoor. Hierdoor kreeg ze al op jonge leeftijd de kans om onder leiding te zingen van grote dirigenten als Ricardo Chailly, Edo de Waard, Jaap van Zweden, Bernard Haitink, Sir Simon Rattle en Nicholas Harnoncourt.

Kijk en luister naar Eline
Eline Welle - Alt

Eline werd zowel voor piano als voor zang aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze studeerde klassiek zang bij Valerie Guillorit en Sasja Hunnego en mag zich sinds juni 2016 Master of Music noemen. Momenteel wordt ze gecoacht door Selma Harkink.

Naast haar conservatoriumopleiding nam Eline deel aan de Internationale Liedmasterclass bij Christianne Stotijn in Brussel 2014/2015. Ze volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Ira Siff, Emma Kirkby, Claron McFadden, Maarten Koningsberger, Udo Reinemann en Meinard Kraak. Ze werkte met regisseurs als Floris Visser, Elsina Jansen, David Prins en Marcin Lakomicki.

Eline treedt op als solist in binnen- en buitenland en koestert tevens een passie voor kamermuziek, ensemblezang en lesgeven. Ze maakt deel uit van het Helios Trio, met altvioliste Iteke Wijbenga en pianist Laurens de Man. Hiermee trad ze o.a. op bij het Harmos Festival in Portugal en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam.

Bach en nog meer barok

Barokmuziek en oratorium hebben een grote plek in haar hart. Op haar repertoire staan onder andere de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion, de Hohe Messe en diverse (solo)cantates van J.S. Bach, het Requiem, en de Mis in c klein van W.A. Mozart, Händel’s Messiah, Scarlatti’s Stabat Mater. Ook op het gebied van opera is Eline actief. Recentelijk vertolkte ze Hänsel (Hänsel und Gretel, Humperdinck) bij de Berlin Opera Academy. Ze nam deel aan de Performing Opera Summer Course, in het kader van het Grachtenfestival waar ze scènes speelde van Cherubino (Le Nozze di Figaro, Mozart), La Grande Duchesse (La Grande Duchesse de Gerolstein, Offenbach) en Orlofsky (Die Fledermaus, Strauss). Samen met de beroemde flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel en altviolist Oene van Geel vertolkt ze regelmatig Flamenco Opera Highlights (El Greco, Vaarzon Morel). 

Op diverse tournees met het Dutch Symphonic Wind Orchestra zong ze opera-aria’s en liederen van o.a. Rossini, Tchaikovsky, Mahler, Bizet, Bernstein en Offenbach. Soms knipoogt Welle naar meer populaire genres en vertolkt ze o.a. Franse Chansons.

“Prachtige stem. Mezzosopraan Eline Welle […] heeft tot nu met afgewende blik gezongen. Met haar glasheldere, hoge timbre en een lagere warmte geeft ze de innerlijke strijd een prachtige stem.”

Maartje Stokkers - De Volkskrant
Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte