Emilio Aguilar - Tenor

Tenor Emilio Aguilar werd in 1989 in Argentinië geboren en is zoon van een tangozangeres. Op 9-jarige leeftijd begon hij zijn pianostudie en op zijn 15de startte hij met een zangopleiding, beide aan het conservatorium Gilardo Gilardi in zijn geboorteplaats La Plata. Na de middelbare school studeerde Emilio koordirectie aan de Universidad Nacional de La Plata.

Kijk en luister naar Emilio
Emilio Aguilar - Tenor
Van Argentinië naar Amsterdam

In 2010 verhuisde hij naar Nederland en begon hij met zijn zangstudie aan de afdeling klassieke muziek van het conservatorium van Amsterdam bij Valerie Guillorit en in juni 2015 haalde hij zijn bachelor. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig en Carlos Aransay. Emilio startte in September 2016 de opleiding Koordirectie bij Jos Vermunt aan het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment sluit hij zijn laatste jaar af van de docentenopleiding in de Feldenkrais Methode in Duitsland bij Mia Segal and Leora Gaster

Emilio zingt met meerdere koren in Nederland, en werkt vaak als een solist in oratorio en vroege muziekconcerten: Musica Temprana (Adrian van der Spoel), Ensemble Elyma (Gabriel Garrido), Hemony (Simon Groot), Le Nuove Musiche (Krijn Koetsveld).

De Feldenkrais methode

Na drie jaar studie van de Feldenkrais-methode met leraren Mia Segal en Leora Gaster in Bad Tölz, Duitsland, werd Emilio in juni 2017 een beoefenaar van mind and body studies. In december 2016 begon Emilio met de opleiding Body & Mind aan het Conservatorium van Amsterdam, samen met Irthe Aya Engelhard. Hij geeft regelmatig workshops over zingen en de Feldekrais Methode gericht op koor en andere muzikale verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Emilio zong al meermaals mee met projecten van het Nederlands Kamerkoor en is sinds juli 2023 is kernlid.

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte