Gilad Nezer - Bas

De in Israël geboren Gilad Nezer woont sinds 2002 in Nederland, waar hij zijn masterdiploma operazang behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Barbara Pearson en Diane Forlano.

Kijk en luister naar Gilad
Gilad Nezer - Bas

Sinds 2004 is Gilad een kernlid van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zingt hij regelmatig in ensembles als RIAS, Het Groot Omroepkoor, Silberzee en Huelgas. Hij treedt regelmatig op als solist. Zijn repertoire omvat opera, modern repertoire, oratoria, barokmuziek, Joodse liturgie, kunstliederen en populaire muziek.

Sinds augustus 2005 is Gilad Nezer hoofdcantor van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Hij geeft regelmatig recitals, themaconcerten en workshops in Joods liturgische muziek. Noemenswaardig is zijn bijdrage aan de CD Tehilim van het Nederlands Kamerkoor (Globe, 2011).

Gilad verdiept zich graag in het contact tussen muziek en de menselijke ziel. Hij ziet muziek, het gezamenlijk musiceren als een middel om de kwaliteit van intermenselijke communicatie te bevorderen en te stimuleren door creativiteit en emotionele verbinding te ontwikkelen. Hij geeft diverse workshops, trainingen en individuele coaching op het gebied van 'muzikale communicatie'. In de jaren 2011-2013 was Gilad verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de educatieve participatieprogramma's bij het Nederlands Kamerkoor.

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte