Gilad Nezer - Bas

Gilad (1973) heeft tot zijn 28e als werktuigbouwkundige gewerkt, terwijl hij op zijn 20e al ontdekte dat een carrière in de muziek hem meer aansprak. In 2002 kwam hij naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren.

Kijk en luister naar Gilad
Gilad Nezer - Bas

Gilad zingt regelmatig mee met diverse ensembles zoals Silbersee, het Groot Omroepkoor en het Huelgas Ensemble. Als solist heeft hij enkele opera- en oratoriumrollen vertolkt. Sinds 2005 is Gilad de vaste voorzanger van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in joods-liturgische zang. Zo trad hij een aantal keer in het Concertgebouw op met een joods-liturgisch programma. Ook produceerde hij enkele liturgische en cross-over programma’s zelf. In 2011 richtte hij Stichting KeyNote op om muzikale groepsactiviteiten en concerten op professioneel niveau te organiseren bij doelgroepen als psychiatrische inrichtingen, verzorgingstehuizen en asielzoekerscentra.

Gilad heeft vier kinderen, evenredig verspreid over maar liefst twee continenten. Zijn twee oudste kinderen, Omri en Daniëlle, wonen in Israël. Hij bezoekt ze regelmatig. In Nederland wonen zijn twee jongere kinderen Tom en Jonathan.

Gilad maakt sinds 2004 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte