William Knight - Tenor

William Knight startte zijn koorcarrière in het koor van St. Paul’s Cathedral in Londen. Hij studeerde muziek aan de universiteit van York, terwijl hij in York Minster zong als Tenor Choral Scholar.

Daarna werkte William een tijd in Londen als freelance-zanger, waar hij zong met beroemde ensembles als The Sixteen, het Geoffrey Mitchell Choir en het Gabrieli Consort. Hij heeft ook in verscheidene kerkkoren gezongen, zoals die van Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Brompton Oratory en Temple Church. Hij volgde in deze tijd ook lessen bij Ian Partridge.

Kijk en luister naar William
William Knight - Tenor
Zang en Compositie

Begin 2014 verhuisde William naar Nederland. Hij is gespecialiseerd in hoge tenorzang en heeft ook diverse haute-contre rollen gezongen als Colin in Rousseau’s Le Devin du Village en Actéon in Charpentier’s Actéon. Naast het zingen in het Nederlands Kamerkoor, werkt William regelmatig met Collegium Vocale Gent, Capilla Cayrasco en Capella Amsterdam.

Een andere passie van hem is componeren. Een aantal van zijn werken zijn al uitgevoerd in Engeland, en het Nederlands Kamerkoor heeft kortgeleden de wereldpremière van zijn werk Dirge for Fideles gezongen en tijdens de The Personal Archive Sessions zijn compositie Four Seasons through my Window.

William geniet zeer van zijn positie als één van de kernleden van het Nederlands Kamerkoor, waar hij sinds november 2014 deel van uitmaakt, en kijkt uit naar de vele komende projecten.

"I would go into a practice room, and I would compose."

William Knight - The Personal Archive Sessions
Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

  • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte